Första båtbesöket

Då var det äntligen dags att besöka båten för första gången. Naturligtvis var det mycket prylar som skulle med ner.

Och efter packning och vägning blev det 7 väskor á 23 kg + 4 kabinväskor á 8 kg + handbagage… Nästan 200 kg att släpa runt på.

Det var lite nervöst vid incheckningen om det skulle bli några problem, väskorna SUP:arna låg i kanske inte riktigt hade rätt mått enligt reglerna. Det blev specialbagage på dem men allt kom med flyget utan problem. Denna gång gick resan från Landvetter via Arlanda till Aten eftersom flygplatsen i Preveza inte öppnat för säsongen.

När vi hämtade upp hyrbilen tyckte hyrbilsfirman att de ”uppgraderat” oss från en stor kombi till en mellanklass SUV. De tittade på vårt bagage och himlade med ögonen, de kommer aldrig att få plats i bilen… Men om de bara visste att vi behövde plats för en person till och två stora väskor eftersom Victor kom med ett flyg dagen efter. Det blev en trång resa från Aten till Preveza där varje centimeter av bilen utnyttjades.

Det var verkligen härligt att kliva ombord på båten för första gången och lugnt och stilla känna av båten. Vi konstaterade snabbt att båten var tömd på allt förutom reservdelar, båttillbehör och vin & sprit. Första natten blev huttrande (runt 10 grader) kall då vi bara hade med oss ett täcke och ett par filtar (som packmaterial). Men med MacGyver skills lyckades vi tillverka dessa dryckesglas av två plastflaskor och kvällen var räddad 🙂

Vårt huvudmål var att städa, inventera och rusta båten vilket också tog i princip hela veckan vi var på båten.

Av någon anledning har Robertson & Caine, som byggt båten, valt att sätta på en mögelfångare runt hela båten, kanske 30-40 löpmeter gummilist som vi gav oss på. Men det blev fint efter många timmars putsande och gnidande

Under ”säkerhets utbildningen” träffade vi Jenny & Johan som då var i processen att köpa en båt i närliggande Lefkas. De var också nere och gjorde precis samma som vi, städade och inventerade sin nya båt. Vi fick besök av ”Stella Grace” lite senare i veckan, första båtbesöket, även om det var bryggsegling 🙂 Vi tog även en sväng på kvällen till Lefkas för att besöka ”Stella Grace”. Det blev en mycket trevlig kväll med god mat på en italiensk restaurang i Lefkas hamn. Det visade sig att Jenny dessutom var författare till en bok om en gammal svensk koloni S:t Barthélemy i Karibien och vi förärades med ett exemplar. Så när vi vandrar runt där i framtiden kan vi blicka upp mot de svenska gatunamnsskyltarna och tänka att vi vet historien bakom dessa.

På hemvägen stannade vi två nätter i Aten där besökte Akropolis och vandrade runt bland gator och gränder. Termometern på bilen var en kort minut uppe på 31 grader precis när vi rullade in i Athen medan det var snöstorm hemma i Sverige. Ingen av oss klagade på värmen 🙂